Navigácia

  • Výlet do spoločnosti Agropartners Plavecké Podhradie

    Zobudili sme sa do uprášeného rána, ale to nás neodradilo ísť za našim vysnívaným výletom do Plaveckého Podhradia. Cestou sme sa rozplávali o tom čo nás všetko čaká. Našou sprievodkyňou bola sympatická Ivetka.Ivetka nám  zaujímavo rozprávala o koníkoch, sprevádzala nás stajňami, výbehmi prosto celým areálom. Deti mali možnosť si koníkov pohladiť, nakŕmiť ich, odfotiť sa s nimi. Bolo vidieť, ako sa im  očká rozžiarili, keď mohli byť v blízkosti koníkov a pohladiť si ich.  Od koníkov sme sa vybrali na futbalové ihrisko, trocha pohybu za loptou. Potom desiatová pauza s malým občerstvením od Ivetky. Cestou na autobus sme sa zastavili v podnikovej BIO predajni. Troška sme vyvetrali peňaženky . Deti odchádzali plné emócii. Rozhovor pokračoval  cestou naspäť v autobuse, ale tu deti premohla únava a zostalo ticho. Ďakujeme Agropartners spol. s. r. o  Plavecké Podhradie, že mám umožnila uskutočniť túto prekrásnu, pre deti veľmi zaujímavú exkurziu.

    https://spskma.edupage.org/album/#gallery/186

  • MDD v škole

    Dňa 1.6.2022 sa konala na škole akcia MDD. Poňali sme tento deň v športovom duchu a pripravili pre deti 9 disciplín. Deti si vyrobili vlastné triedne vlajky a názvy družstiev. Každý žiak dostal na krk kartičku, kde po absolvovaní každej disciplíny dostal pečiatku. Po absolvovaní všetkých disciplín, obdržal každý žiak sladkú odmenu. Deň sme si spolu všetci žiaci, pedagógovia, vedenie a zamestnanci školy užili a už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné akcie.

    fotky z akcie : https://spskma.edupage.org/album/#gallery/185

     

  • Výlet do Zoo

    Dňa 24.5 žiaci z tried B1, B2 a C1 navštívili spolu s pani učiteľkami a asistentkami ZOO v BA. Počasie nám veľmi prialo a deti s obdivom sledovali veľké exotické zvieratá zebru a žirafu, ktoré sa u nás v prírode nevyskytujú. Obdivovali aj ryby, hady, morské prasiatka a králiky, ktoré bežne chováme doma. Samozrejme bez nákupu suvenírov a občerstvenia sme zo zoologickej záhrady nemohli odísť. Celkovo hodnotíme návštevu ZOO s deťmi veľmi pozitívne a ďakujeme deťom za excelentné správanie.

    https://spskma.edupage.org/album/#gallery/183

     

  • Zážitkové čítanie

    Dňa 16.5. 2022 sa žiaci školy zúčastnili akcie, ktorú organizovala Mestská  knižnica    s názvom Zážitkové čítanie. Žiaci mali možnosť vypočuť si rozprávku o zvieratkách, čítať si z kníh podľa vlastného výberu. Čítanie si užili .

  • Účelové cvičenie

    Dňa 6.5. 2022 sa uskutočnilo účelové cvičenie na tému - Ochrana života a zdravia . Účelové cvičenie prebiehalo podľa vopred vypracovaného plánu najskôr v priestoroch školy a v areáli školy, neskôr žiaci navštívili hasičskú zbrojnicu v Malackách, kde pri príležitosti osláv “Dňa sv. Floriána”, hasiči a záchranári pripravili pre deti program. Cieľom účelového cvičenia bolo preveriť vedomosti a zručnosti žiakov zamerané na ochranu života a zdravia v mimoriadnych situáciách, tiež pri pobyte a pohybe v prírode, ktoré môžu vzniknúť vplyvom nepredvídaných skutočností ohrozujúcich človeka a jeho okolie. 

  • Drogová prevencia

    Dňa 29.04.2022 sa v škole uskutočnila beseda zameraná na prevenciu sociálno-patologických javov pod názvom ALKOHOL,TABAK A INÉ NÁVYKOVÉ LÁTKY .
    Na úvod boli žiaci oboznámení s druhmi rôznych drog a návykových látok - alkohol, fajčenie, opiáty, halucinogény  a ich účinkami na ľudský organizmus. Pokúsili sme sa spoločne  vedieť vyhľadať a vysvetliť si zdravotné a sociálne dôsledky užívania návykových látok,  uvažovať o tom, čo stráca mladý človek nadmerným užívaním alkoholu, tabaku alebo iných drog. Hľadali sme spoločne argumenty pre život bez tabaku, zneužívania alkoholu a iných drog – prostredníctvom pozitívnych vzorov úspešných mladých ľudí, trávenie voľného času zmysluplnými činnosťami. 
    Diskutovali sme  o vplyve návykovým látok na spoločnosť, sumarizovali  najčastejšie udávané dôvody mladých pre experimentovanie a užívanie návykových látok a pokúsili sme sa nájsť alternatívy - sformulovať svoje vlastné dôvody pre rozhodnutie odmietnutia návykových látok a ich obhajobu pred ostatnými. Zámerom bolo  dokázať ovplyvniť a získať mladých pre zdravie, uvedomiť si ekonomické dôvody rozšírenia návykových látok.
    Pokúsili sme  sa analyzovať faktory prispievajúce k stresu ako rizikového faktora užívania drog  u seba i u iných vo svojom okolí, poznať možnosti, návod ako redukovať stres (psychický i fyzický).  
    Na záver sa žiaci v 6 tímoch po triedach snažili spoločne formou neformálneho dotazníka vybrať vhodné odpovede na otázky z problematiky užívania návykových látok. 

  • Husľový kľúčik

    Dňa 28.4.2022  sa v budove Spojenej školy konala spevácka súťaž " Husľový kľúčik".                                  Súťaže sa spolu s triednymi učiteľmi a vedením školy zúčastnili : prípravný ročník, a  1. stupeň žiaci B1 , B2 variantov.  Žiaci si vybrali piesne starších aj novších interpretov. Zaznela aj Slovenská hymna a pieseň z nášho regiónu. Žiaci boli učenliví a snaživí počas prípravy. Samotná atmosféra počas súťaže bola príjemná a radostná . Najúspešnejší žiaci boli na   

    1. mieste Mário G. : Po nábreží koník beží                                                                 

    2. mieste Karin S. : Tancuj, tancuj,

    3. mieste Peter H. : Prší prší,

    Žiaci boli odmenení diplomami a sladkosťami. Za snahu a spevácky dobrý výkon dostali všetci  malú pozornosť .Na konci sme si zaspievali spoločne aj ľudové piesne. Celú súťaž sme zavŕšili radosťou zo spevu  a z úspešnej súťaže : Ak si šťastný...Všetci sme sa dobre cítili.

     

  • Dopravný kvíz

     

    Dňa 27.04.2022 sa v jedálni školy uskutočnil Dopravný kvíz pre žiakov školy celého druhého stupňa.

    Za akciu bola zodpovedná pani učiteľka Mgr. Pálková a Mgr. Blusková.

    Žiaci boli poučení o bezpečnosti správania sa počas cestnej premávky. Tiež boli oboznámení so základom podania prvej pomoci.  Ďalej sa vzdelávali formou prezentácie v základných dopravných pravidlách a učili sa rozoznávať dopravné značky.

    Ďalšou časťou bol samotný dopravný kvíz, kde žiaci súťažili v šiestich družstvách, pričom si každá trieda zvolila troch zástupcov. Určili si zapisovateľa a súťažné otázky vypracovávali postupne tímovo.

    Kvíz bol organizovaný formou súťaže. Žiaci bojovali o prvé, druhé a tretie miesto, pričom získali diplom pre celú triedu a sladkú odmenu.

    Prvé miesto získal 9. ročník, druhé miesto 8. ročník a tretie žiaci šiestej A triedy.

    Žiaci sa aktívne zapájali už počas prezentácie do kontrolných otázok učiteliek, zaujala ich i prednáška a krátke video o bezpečnosti.

  • Recitačná súťaž

    Aj tento rok 27.4.2022 sme sa zúčastnili okresného  kola v recitačnej súťaži v BA na Dolinského ulici. Okresné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy detí a mládeže. Aj naša škola mala zastúpenie na tejto súťaži -  Martin T., Augustín S. a Nikolas M., ktorý skončil na krásnom 3. mieste vo svojej kategórii.  Porotu prekvapilo nielen množstvo recitátorov, ale aj výborné a zaujímavé prednesy. Žiaci nám pripravili naozaj nevšedný zážitok a pôžitok z krásneho umeleckého slova. U súťažiacich sa hodnotil najmä výber textu, zvuková stránka reči, ovládanie textu a jeho prednes. Porota mala naozaj ťažkú úlohu pri určovaní prvenstva. Víťazi boli ocenení potleskom, krásnymi cenami (knihou) a diplomom. Tí, ktorí sa neumiestnili na popredných miestach ,postupujú na krajské kolo, ostatní si zo súťaže odniesli sladkú odmenu a ešte krajší estetický zážitok.

    Táto súťaž pomáha deťom rozvíjať tvorivé schopnosti dieťaťa, poznávať slovenskú literárnu tvorbu a budovať umelecké a estetické cítenie. Podujatie, ktoré prezentuje krásu našej slovenčiny i múdrosť, skúsenosť, humor či vynaliezavosť našich predkov.

     

    foto : 

  • Oznam pre milovníkov športu

    TJ SOKOL Gajary štartuje tento rok prvý ročník behu - Sokolský beh .

    Bližšie info - link : Sokolský beh - prebehni cieľom 21. mája 2022 - Registrácia spustená (sokolskybeh.sk)

     

  • 28.3. 2022 - Deň učiteľov

  • Marec- mesiac knihy

    Tretí mesiac v roku sa dlhé roky spája s knihami a čítaním. Čítanie kníh považujeme za veľkú zábavu a relax. Prvý jarný mesiac bol vyhlásený ako mesiac knihy v roku 1955 na počesť významného slovenského buditeľa Mateja Hrebendu. Naši žiaci radi čítajú knihy a dnes sme sa pokúsili vyrobiť a napísať knihu o zvieratkách. Ďalšou aktivitou bola návšteva mestskej knižnice. Vrelo odporúčame všetkým žiakom J.

    link na foto : 

  • Školský Semafor

    Vážení rodičia,

    uvádzame aktuálny manuál Školský semafor zo dňa 25.2.2022 . 

  • JARNÉ PRÁZDNINY

    Milí žiaci, prajeme krásne prázdniny !

    Vážení rodičia, pri nástupe do školy dieťa predkladá Písomné vyhlasenie o bezpríznakovosti platné od 25.2. 2022 .  

    Nástup do školy je 7.3. 2022 . 


  • ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY 2022

     Pri príležitosti ZOH 2022 konaných od 04.02.2022 do 20.02.2022 sa na našej škole uskutočnili rôzne druhy aktivít spojených s účasťou našich reprezentantov:

    • Pravidelné sledovanie športových súťaží
    • Výroba plagátov so zimnými športmi
    • Výzdoba chodby s olympijskou tematikou
    • Prezentácia a beseda o histórii a súčasnosti OH
    • Výroba medailí pre našich hokejistov a lyžiarku Petru Vlhovú.
  • Vážení rodičia, milí žiaci,

     

    dňa 10.01.2022 sa začína prezenčné vzdelávanie pre všetkých  žiakov školy. Výchovno-vzdelávací proces sa riadi  manuálom Školský semafor https://www.minedu.sk/data/att/21336.pdf (zo dňa 26.11.2021).

    ŠKD ( ranná, poobedná) v bežnom režime, obedy pre stravníkov sú zabezpečené.

    V škole je podľa aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné prekrytie horných dýchacích ciest rúškom (  výnimky stále platia ).

     

    POZOR!
    Rodič predkladá pri nástupe do školy Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka ( príloha nižšie). V prípade, že nebude predložený tento dokument, žiak sa považuje za príznakového a škola bude bezodkladne kontaktovať rodiča.
    Ak si žiak nedopatrením zabudne vyhlásenie doma, rodič má nasledujúce možnosti:
    1. odoslať ho škole prostredníctvom ASC agendy (EDUPAGE),
    2. poslať scan Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti e-mailom.

  • Zmena v dotácii na stravu v šk. rok 2021/22

    Dňa 01.08.2021 nadobudla účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), ktorá prináša zmeny od nového školského roku 2021/2022 zmeny v poskytovaní dotácií na stravu. Viac informácií nájdete v prílohe č. 1.

  • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám, deťom a žiakom

    Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

    Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe dieťaťa/žiaka do zariadenia sa dieťa/žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

  • Deň Zeme v ŠKD

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola
    Pribinova 16/1
    901 01 Malacky
  • 034 772 22 82
    0905 317 712 - riaditeľka školy

Fotogaléria