Navigácia

  • Deň Zeme v ŠKD

  • Deň Zeme

    Deň Zeme, ktorý si každoročne pripomíname 22. apríla, je svetový deň venovaný našej planéte. Pripomína nám, našu závislosť na zemských zdrojoch a upozorňuje nás, na dopady ľudskej činnosti na životné prostredie. Pri tejto príležitosti, sme sa na našej škole zamerali na ochranu životného prostredia rôznymi aktivitami, ktoré nás opäť niečo nové naučili. Každá trieda oslávila tento deň činnosťami, do ktorých sa zapájali nielen žiaci, ale aj učitelia. Veríme, že tieto činnosti sa časom stanú prirodzenou súčasťou nášho života.

  • Karneval

    Dňa 27.2. 2020 sa na našej škole  konal dlho očakávaný karneval. Deti sa nám ako vždy predviedli v krásnych a zaujímavých kostýmoch, za čo boli všetci odmenení. K príjemnej nálade prispeli i staršie žiačky, ktoré si pre deti pripravili tanečné vystúpenie. Karneval bol sprevádzaný hudbou, tancom a radosťou nielen detí, ale aj učiteľov.

    Ďakujeme všetkým za vytvorenie jedinečnej atmosféry.

  • Karneval v ŠKD

    V piatok 14. februára 2020 sme mali v Školskom klube detí karneval. Deti sa nám predstavili v krásnych maskách, zaspievali si, zatancovali.

    Zábava bola super, pripravené boli aj koláčiky, slané pečivo a uvarený čajik. Tešíme sa zasa o rok.

  • Výstava

    Dňa 21.1.2020 sme zo Školského klubu detí  navštívili po roku už druhú výstavu bábik a kočíkov v Mestskom centre kultúry.

    Obdivovali sme krásne bábiky, kočíky, tradičné odevy z exotických krajín, rôzne mlynčeky aj petrolejové lampy.

  • Oznam

    Vážení rodičia,

    upozorňujeme Vás, že úhradu za obedy treba zaplatiť vždy do 10. dňa v mesiaci.

    Po úhrade je potrebné priniesť doklad o zaplatení.

    Ak nebudú obedy zaplatené 10. dňa v mesiaci a následné odovzdaný doklad o zaplatení, škola si vyhradzuje právo odhlásiť a nevydať obed.

    Obed bude vydaný až po preukázaní úhrady.

  • Vianočná besiedka

    Vianoce – čas lásky, pokoja a radosti. Tak by sme mohli charakterizovať tie nádherné dni naplnené očakávaním, láskou a radosťou. V našej škole sa tento vianočný čas spája s pečením koláčov a vianočnou besiedkou.

    Konečne nastal deň D... Predvianočné posedenie so zaujímavým programom a sviatočnou atmosférou mali možnosť zažiť deti našej školy dňa 19. 12. 2019.

    Na besiedke sa stretlo hrejivé slovo s vianočnými pesničkami a básničkami.

    Na záver našej besiedky si deti pochutili na vianočných maškrtách.

  • Divadlo v našej škole

    Dňa 16. 12. 2019 sme privítali v našej škole divadlo CLIPPERTON, ktoré našim deťom zahralo divadielko Senulienka. Divadlo bolo plné zážitkov, empatie, nehy a nechýbal aj smiech. Veľmi nás potešilo.

  • Vianočné pečenie

    Znova prichádza  ten zázračný čas, čas tajných želaní a očakávania.

    V škole sme toto adventné predvianočné  obdobie  venovali rôznym zaujímavým tvorivým a edukačným aktivitám, ktorými sme žiakom spríjemňovali čakanie na tieto krásne dni.

    Tak, ako každý rok aj tento sa školou niesla vôňa perníkového korenia a vanilky, pri pečení voňavých  medovníkov a lineckých koláčikov.

    Každý zo žiakov  1. stupňa, priložil ruku k dielu. Deti vaľkali cesto, vykrajovali  formičkami rôzne tvary koláčikov. Po upečení ich zlepovali výborným ovocným džemíkom.

    Čarovné  predvianočné obdobie vždy vyvrcholí milým vianočným posedením, kde  budeme  ochutnávať aj naše výborné koláčiky. Veríme, že budú všetkým chutiť.

     

  • Blížiace sa Vianoce

    Posledný týždeň v školskom klube detí sme mali posedenie pri stromčeku, pripravili sme darčeky a stihli sme aj vianočné trhy v meste.

    Všetkým prajeme krásne Vianoce.

  • Voňavé Vianoce v ŠKD

    Vianoce sa blížia,a my sme si v Školskom klube detí ukázali, ako vyzerajú voňavé Vianoce. Pustili sme sa do pečenia medovníkov. Deti s pomocou cesto vyvaľkali a povykrajovali hviezdičky,srdiečka,stromčeky...

    Po upečení sme medovníky ochutnali pri čajíku a počúvaní vianočných pesničiek.

  • Mikuláš u nás v škole

    Dňa 6.12 našu školu navštívil Mikuláš. Sprevádzali ho dvaja čerti a anjel. Najväčšiu radosť zo vzácnej návštevy mali žiaci prvého stupňa, aj keď sa niektorí trochu báli čerta. Mikulášov kôš bol plný dobrôt, ktoré pomáhal rozdávať anjelik. Mikulášske balíčky si žiaci museli zaslúžiť peknou pesničkou alebo básničkou.

    Srdečná vďaka, Mikuláš!

  • Mikulášska besiedka v ŠKD

    Vo štvrtok 5.12.2019 sme si v Školskom klube detí pripravili príjemné popoludnie pri našom vianočnom stromčeku.

    Deti pekne zaspievali vianočné pesničky a koledy,zarecitovali a potom si pochutnali na dobrotách a dobrom čajiku.

    Záver sme si spestrili príjemnou zábavou pri pesničkách 

  • Týždeň zdravej výživy v Školskom klube detí

    Na týždeň zdravej výživy (14.-18.10.2019) v ŠKD sme si aj tento rok  pripravili rôzne aktivity. Či už to boli rôzne prezentácie o zdraví v ovocí a zelenine, pyramída zdravia, koláž, maľovanie, vystrihovanie, lepenie a modelovanie z plastelíny. Formou didaktických aj námetových hier sme spoznávali ovocie podľa chuti a hmatu, pomenovali  podľa obrázkov, porovnávali množstvo, počítali a tvorili sme rôzne vety.

    Týždeň zdravej výživy sme ukončili prípravou ovocného šalátu, do ktorého sme sa zapojili všetci s veľkou radosťou, spoločne sme umývali, krájali, strúhali a chystali ovocie do misiek. Taktiež sme si urobili veselé tváričky z ovocia, ktoré sa nám vydarili. A nakoniec sme si s veľkou chuťou  túto vitamínovú bombu vychutnali.

    Žiaci a vychovávateľky zo školského klubu detí

  • Mesiac zdravej výživy

    V mesiaci november, čo je na našej škole aj mesiacom zdravej výživy, sme si spoločne pripravili ovocnú hostinku. Spoznávali sme ovocie podľa chuti, vone a hmatu, pomenovali  podľa obrázkov.

    Do ochutnávania sa pridali všetci žiaci C, AT a B variantu s veľkým apetítom. S rovnakou radosťou sme aj umývali, krájali a chystali ovocné maškrty na tanieriky. Tí šikovnejší sa postarali aj o svojich kamarátov z lavíc. 

    A že nám všetkým chutilo!:)

  • Mesto robotov

    "Mesto robotov" - to je 72 najnovších robotov z USA, Japonska, Južnej Kórey, Veľkej Británie a Ruska, a taktiež Tesla show, 8 zón virtuálnej a rozšírenej reality, divadlo robotov, zariadenie na pohybovanie objektami silou mysle a ďalšie technológie budúcnosti.
    Výstavu navštívilo viac niež 4 milióna ľudí v Česku, Taliansku, Rusku, Litve a Lotyšsku a taktiež aj Estónsku

     

    Dňa 04.11.2019 sme sa aj my, žiaci 1. a 2. stupňa Spojenej školy v Malackách, zúčastnili exkurzie v nákupnom centre Avion. Exkurzia niesla názov „Mesto robotov“, z čoho sa dá ľahko vydedukovať, o čom bola. Pri vchode  nás privítal robot Kevin, ktorý sa rád zoznamoval s deťmi, vedel sa predstaviť a pýtal sa na mená detí. Mali sme možnosť vidieť veľa robotov, ako napríklad humanoid, robotické dievča Kiki – ktoré sa rada rozpráva, fotí a objíma. Kávu uvaril robobarista Monty, stretli sme sa s  pavúkom z Guinnessovej knihy rekordov a obdivovali prvú robotickú rybu na svete menom Miro. Takisto sme mohli vidieť predstavenia tanečných robotov, ktorí si pre nás pripravili skvelú šou. Zúčastnili sme sa na experimente - prenos elektriny z diaľky a boli sme svedkami úderu blesku do človeka. Najviac nás ale zaujala možnosť vyskúšať si VR – virtuálnu realitu. Vyskúšali sme si, aké to je byť hviezda vo vesmíre, alebo aké to je prechádzať sa po Himalájach. Takisto sme zisťovali svoju váhu na rôznych planétach vo vesmíre. Zaujímavé boli tiež holografy, skladajúce sa zo štyroch vetrákov, pričom z každého sa zobrazovali iné obrazce. Čerešničkou na torte bol obrovský elektrický skúter veľkosti automobilu. Možnosť jazdy na tomto unikáte využili viacerí žiaci.  Zaujímavé bolo aj vydať sa na výťahu do vesmíru cez všetky vrstvy atmosféry na báze voľného pádu.  Samozrejme, že okrem týchto zaujímavostí tam bolo veľa iných vecí.

  • Envirodeň 29.10.2019

    Dňa 29. októbra sme si na našej škole urobili zábavnejší, zaujímavejší a hlavne environmentálnejší deň ako inokedy.

    Vedieť, spoznávať, chrániť a vytvoriť niečo pekné bolo cieľom nášho envirodňa.

    Do tohto projektu sa zapojili všetky triedy našej školy. Počas prvých hodín sa žiaci prvého a druhého stupňa zúčastnili besedy a prezentácie o ochrane prírody, triedení a recyklácii odpadu.

    Pre žiakov prvého stupňa si túto teoretickú časť pripravili pani učiteľky Mgr. Lucia Szolgová a Mgr. Martina Janečková. Žiaci druhého stupňa sa zúčastnili prezentácie a vedomostných kvízov pod vedením pani učiteľky Mgr. Lucie Pálkovej.

    Po ukončení teoretickej časti envirodňa sa všetci žiaci presunuli do svojich tried, kde pod vedením triednych učiteľov vytvárali z odpadového materiálu rôzne výrobky. Pracovali s veľkým nadšením, vymýšľali rôzne výrobky, ktoré predstavujú naše mesto Malacky napr. plaváreň Malina , Zámocký park a kaštieľ, Synagogu a veľa iných nádherných vecí tašky, zvieratká, lietadlá, koláže, ktoré nám zdobia vestibul školy.

  • Tekvicový týždeň

    Jeseň je čarovné obdobie plné farieb a ozdobených  tekvíc.

    V rámci tekvicového týždňa si každá trieda našej školy  vybrala jednu tekvicu, ktorú si podľa svojej vlastnej fantázie mohla ozdobiť. Všetky tekvice boli zaujímavé, každá bola niečím výnimočná. Z tejto akcie boli nadšení nielen žiaci, ale aj učitelia.

  • Deň jabĺk

    Dňa 24.septembra 2019  v našej škole  bol Deň jabĺk. Akcie sa zúčastnili žiaci prvého stupňa. Pani učiteľky deťom porozprávali o význame jabĺk pre náš organizmus. Deti si potom vymaľovali obrázky s jesennou tematikou i s tematikou jabĺčka.  Pani učiteľky deťom ukázali ako sa pečie jablkový koláčik. Po uložení jabĺk na koláčik sme dali koláč piecť. Pri dlhom čakaní deti si krátili chvíľu konzumáciou sladkých jabĺk.  Vôňa koláča sa niesla celou budovou školy.  Žiaci netrpezlivo čakali na konečný výtvor.  Nakoniec odmenou pre každého žiaka bol vychladnutý jablkový koláč, ktorý s chuťou  každý zjedol.

  • Reflexné vesty pre žiakov 1. ročníka

    Dňa 11. septembra 2019 navštívila žiakov 1. ročníka príslušníčka Policajného zboru SR, ktorá každému prvákovi odovzdala reflexnú vestu. Žiakom rozprávala na čo tieto vesty a ich reflexné prvky slúžia a tak isto o bezpečnosti na cestách. Deti sa tejto návšteve potešili.

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola
    Pribinova 16/1
    901 01 Malacky
  • 034 772 22 82
    0905 317 712 - riaditeľka školy

Fotogaléria